интериорен дизайн на апартамент

интериоен дизайн на апартамент

Интериорен дизайн на апартамент – да инвестираш в това в днешно време не е лукс, а необходимост. С все по-нарастващият темп на съвременното строителство, апартаментите стават все по-малогабаритни и по-трудни за обзавеждане. Всяко едно пространство трябва да бъде добре премислено и оптимално използвано, така че да бъде и удобно.

Добрият интериорен дизайн на апартамент трябва да разполага най-вече с добро функционално разпределение на отделните зони. Трябва да не изглежда претрупан от мебели и да има свободни ходови линии. Особено в помещенията тип отворено пространство, които са многофункционални, трябва много добре да бъдат зонирани. Проектирането на обемите и цветовото изграждане трябва също да са съобразени, така че да не затварят по-малките помещения. Допълнителните светлинни източници никога не са излишни. Лицевите материали и текстурите, с които ежедневно контактуваме, са от огромно значение, както за естетиката, така и за поддръжката.

Например всекидневна с кухненски бокс и трапезария е едно от най-използваните помещения в апартамента. Това е мястото, където всеки ден се събира цялото семейство. Т.е. предполага достатъчно комфортни седящи места, но и достатъчно свободно пространство. В същото време това е и помещението, където каним гостите си. Това е лицето на дома ни, а всички искаме да го покажем в най-добрата му светлина. В днешно време холът се е превърнал и в работно място, което трябва да ни осигури достатъчно добра работна атмосфера. Всички тези функции се налага да съжителстват едновременно, без това да предизвиква хаос и безпорядък.

Всяко едно помещение от апартамента има своите специфични изисквания. Важно е интериорния дизайн да бъде подчинен на функцията. Важно е също крайната визия на целия апартамент да има единен художествен образ. Когато се проектира на „парче“, най-често се губи точно този ефект.

В един апартамент живота не спира да кипи и то в по-ограничено пространство. Затова изграждането на неговия интериор заслужава специално внимание, което не е за подценяване.

КОМПЛЕКС АКАДЕМИКА

АПАРТАМЕНТ ВАРНА СИТИ ПАРК ЮГ

АПАРТАМЕНТ SERENITY

интериорен дизайн на апартамент

АПАРТАМЕНТ АКАДЕМИКА

АПАРТАМЕНТ СИМФОНИЯ