Съвременен стил

съвременен стил 01

Съвременен стил

Отличителна черта на съвременния интериорен стил са изчистените линии и гладките, огледални повърхности без сложни детайли. Това обаче съвсем не означава, че атмосферата е скована и студена. Много свежи елементи и интересни дизайнерски решения придават комфорт и жизненост на интериора. В много отношения съвременният стил се припокрива с идеите на минимализма.
     Съвременните домове се проектират така, че да предлагат колкото се може повече свободно вътрешно пространство. Популярни са стъклените стени, които предлагат изобилие от дневна светлина. Предпочитат се големите тераси; изключително много е наблегнато на екстериорните зони, които се разкриват чрез плавен преход между вътрешните и външни пространства.

съвременен стил 03
съвременен стил 04

   Настилките са изработени от естествени материали, най вече дърво и мрамор. Чистият блясък на метала заменя традиционните декоративни елементи в съвременния интериор. Повечето модерни мебели имат метални детайли, изработени от стомана, никел или хром. Иноксът изцяло властва в кухнята и е заменил всички използвани досега материали и цветове.
     Осветлението е важен елемент от съвременния дизайн, защото подчертава определени акценти в помещението. Вместо традиционния абажур са предпочитани лампички, вградени във стените, пода и шкафовете.

В съвременния дизайн преобладават неутрални цветове. На почит е най-вече белия цвят, тъй като той успешно се комбинира с други цветове. Един или два акцента в помещението обаче трябва да са в живи, енергични цветове. 
     Съвременният интериорен дизайн е семпъл, със запомнящи се детайли, който създава оптималното съотношение между комфорт и функционалност.

съвременен стил 02