Британски стил

британски стил 01

Британски Стил

Британският стил в интериорния дизайн съчетава тайнството на средновековните традиции и съвременния образ на обществото; един от най-строгите, но в същото време впечатляващи със своята неповторимост стилове – неподвластни на времето и модата.
     Това е свеж и авангарден стил, който заимства тенденции от различни периоди. Умело съчетава фабрични и декоративни брандове, винтидж мебели, предмети и арт творби от базари, антикварни магазини.

Основните особености, отличаващи традиционния английски стил от останалите, се явяват точното съчетание на тъмните масивни мебели със светлите и топли тонове по стените и текстила. Мебелите се изработват предимно от ценни дървесини. Елегантен скъп паркет от натурално дърво, покрит с килим; стените от класическите тухлени къщи в английски стил, боядисани в бяло; щорите и драпериите по стените, които се спускат от високите тавани чак до земята са неизменна част от английския традиционен интериор.

британски стил 02
британски стил 03

Британският флаг присъства винаги като елемент в изкуството. Елегантни възглавници са разположени по всички дивани. Предметите и аксесоарите от жълт месинг, позлатени детайли и кристално стъкло, забележителния детайл по прозорците и стените и широките корнизи са абсолютно характерни за този стил.
     Великобритания е остров на дъжд и мъгла. Поради липсата на слънчева светлина, нюансите на цветовата палитра в интериора носят усещане за топлина – сладки и меки цветове като сметана, капучино, горчица, в съчетание с наситено зелено, ярко червено и кралско синьо. Тук усещането е бохемско и отговаря на оригиналния стил на хората, които определят тенденциите.
    Британският интериор носи чар, характер и дъх на разкош.

британски стил 04