Тропически стил

тропически стил 01

Тропически стил

Тропически стил . Интериора е цветен, позитивен и свеж. Той се отличава с комфорт, топлина и лека екзотика, тъй като използва теми от джунглата, успокояващи цветове и естествени елементи.   
       Традиционно тропическите жилища са се развили така, че да съответстват на природните условия и по-специално на горещия и влажен климат. Повечето жилища са изградени на колони, много характерни са дървените конструкции, както и разнообразните и сложни покривни конструкции, стръмните скатове на покривите.
       Основните мотиви в този стил са стилизираните палми, големите бананови дръвчета, гравюрите и щампите, изобразяващи диви животни, конопените тапети, кожата, мебелите от ратан. Мебелите са големи, изработени са от дърво, бамбук, ковано желязо, ратан и съчетават удобство и функционалност. Подовите настилки са паркет или керамични плочки.

тропически стил 03
тропически стил 02

Прозорците се покриват с висококачествени естествени материали: бамбукови или дървени щори, пердета от охлаждаща естествена материя или декоративни капаци. Вентилаторите от дърво, прикрепени към тавана, както и тъмните абажури и плафони на лампите, са много подходящи. Неутралните земни цветове, като слонова кост, бежово, жълто-кафяво, наситено кафяво, меко златисто и бледо жълто, са основата на тропическата тема. В комбинация със зелените нюанси, лазурно синьо, приглушено червено или оранжево, се постигат типичните за стила ярки акценти. Екзотичните пейзажи с диви жиеотни – маймуни, слонове, жирафи, изкуствената кожа с леопардова или зеброва окраска, големите растения – палми, папрати, екзотични цветя, са идеалното допълнение за подчертаване на екзотиката на този стил. 
       Тропическият интериор е перфектното райско кътче, което може да ви принесе на мечтания остров.

тропически стил 05