Скандинавски стил

скандинавскиi-стил-01

Скандинавски Стил

Скандинавски стил. Той въплъщава духа и чара на автентичната алпийска къща. В него формите са максимално опростени, визията на мебелите и аксесоарите е скромна, цветовете са светли, ясни и чисти. И въпреки това скандинавският стил съвсем не е скучен и неуютен.

       Концепцията му е изпълнена със светлина, въздух, лекота, чисти линии и форми. естествени материали. Основен принцип на северния стил е запазване и подчертаване на естествената дневна светлина. Прозорците са покрити само с бели завеси.

     Предпочитаният основен цвят на стените и останалите повърхности е белият. Същевременно в интериора основно се използват дърво и камък, а също така включва най-различни ефекти за състаряване – ниши, видими греди, избелване и патиниране на дървото.

скандинажски стил 02

Типични за планинската къща са дървеният под и таванът от сачак. Мебелите в планинската хижа са малко на брой, прецизно подбрани и всичките от дърво.

       Все по-често се срещат и такива от дънери или клони. Принципът е колкото по-естествено, толкова по-красиво и уютно. Широко се използват разнообразни механизми, позволяващи на мебелите да се трансформират. 
       Цветовете в къщата в алпийски стил не са крещящи. Те са по-скоро пастелни, в натуралната гама: кафяво, оранжево, зелено. Ярките акценти присъстват главно в постелки, възглавнички, одеяла, заметнати през диваните, абажурите, килимите.

      Декоративните предмети не са много, а по-скоро подбрани и присъстват като щрихи. Особен уют създават кътчетата с фамилни снимки в дървени рамки, свещи в стъкленици, кожи от животни и ловни трофеи. 
       Интериорът в скандинавски стил поддържа усещането за семейна топлина и неподправен уют.

скандинавски стил 03
скандинавски стил 04